22.10.2013.

Hijab........moj život!!

Prenosi se da je Musa a.s. rekao Izraelićanima:"Dovedite mi vašeg najboljeg čovjeka!" Doveli su jednog covjeka i Musa a.s ga upita:"Ti si najbolji od njih?" Čovjek mu odgovori:"Tako ovi smatraju!"

Dobro, ti mi sada dovedi vašeg najgoreg čovjeka. Čovjek je otišao i poslije izvjesnog vremena vratio se sam. Musa a.s. ga upita:"Je si li doveo najgoreg?"
Čovjek rece:"Jesam." Pa gdje ti je - upita Musa a.s On mu odgovori:"Ja , Božji poslanice! NIkog ne znam kao što poznajem sebe i svoju dušu." Musa a.s. mu rece:"Ti si, zbilja najbolji!"
Moja želja da se pokrijem je želja da se što više približim Tebi, Gospodaru moj. Ne dopusti mi da ikada osramotim mahramu ili bilo koju pokrivenu muslimanku. Neka moja mahrama ne bude samo komad materijala, već moj ponos i moja opomena. Kada god sam usamljena, sjetim s da postoji Neko Ko brine o meni svo vrijeme. Ti mi pružaš utjehu u svakom trenutku. Bože, ako ja zaboravim Tebe, nemoj Ti zaboraviti mene. I daj mi snage da istrajem u svojoj odluci i pomozi svakom da uhvati svoj voz pokajanja prije nego što bude prekasno. Amin. ( Šejla M. )

Image and video hosting by TinyPic


MOJI FAVORITI

BROJAC POSJETA
191989