25.09.2013.

Hidžab...moj život

Mudri Lukman je rekao svome sinu:" O sinko moj, ne smij se bez razloga, ne pitaj o onome sto te se ne tice, ne upropastavaj svoj imetak unapredjujuci tudji, tvoj imetak je ono sto si pripremio, a tudji je ono sto si ostavio. O sinko moj znaj da ko nije milostiv, ni prema njemu se nece biti milosno, ko suti-spasen je, ko govori dobro-bogat je, ko govori lose-grijesnik je, ko ne sputa svoj jezik-kajat ce se."


(Lukman-Hakim ve hikemuhu, Muhammed Radman Jusuf)

25.09.2013.

Hidžab...moj život

Prenosi se da je Davud, alejhi sellam, imao običaj učiti sljedeću dovu:" Gospodaru moj, ja Ti se utječem od lošeg komšije, i od imetka u kojem je moja kazna, od zločestog djeteta, od supruge koja će me osjediti prije vremena, i od prijatelja spletkaroša i pokvarenjaka čije me oči paze, a srce mrzi i prezire, a ako kod mene vidi kakvo dobro, sakrije ga a ako vidi kakav grijeh, razglasi ga."

(Mevariduz-zam'an li dursi zem'an, Abdul-Aziz Muhammed Selman)

25.09.2013.

Hidžab...moj život

****
Moja želja da se pokrijem je želja da se što više približim Tebi, Gospodaru moj. Ne dopusti mi da ikada osramotim mahramu ili bilo koju pokrivenu muslimanku. Neka moja mahrama ne bude samo komad materijala, već moj ponos i moja opomena. Kada god sam usamljena, sjetim s da postoji Neko Ko brine o meni svo vrijeme. Ti mi pružaš utjehu u svakom trenutku. Bože, ako ja zaboravim Tebe, nemoj Ti zaboraviti mene. I daj mi snage da istrajem u svojoj odluci i pomozi svakom da uhvati svoj voz pokajanja prije nego što bude prekasno. Amin. ( Šejla M. )

Image and video hosting by TinyPic


MOJI FAVORITI

BROJAC POSJETA
163193